Verlicht mee de kortste dag

Verlicht mee onze buurt op de kortste dag van het jaar en zet kaarsjes op 21 december

De voorbije tijd leerden we ons eigen ‘kot’, straat en parkjes meer dan ooit waarderen. Heel wat straten en huizen in het Leikwartier zijn momenteel extra verlicht. Op de kortste dag van het jaar willen we nog een stapje verder gaan. 

We nodigen alle buren uit om op maandag 21 december, de kortste dag van het jaar, tussen 18.00 en 21.00 uur kaarsjes te laten branden. Theelichtjes in glazen potjes, buiten op een veilige plek. Zo verbinden we die avond onze huizen tot één snoer en onze straten tot één baken van licht. Ook met de rust- en verzorgingstehuizen in onze wijk willen we zo onze solidariteit betuigen. Laat de lichtjes een voorbode zijn voor een mooier en warmer 2021!

Het is het een fijn idee om die avond een wandeling in onze mooie buurt te maken en te genieten van de verbindende lichtjes. Vanzelfsprekend mogen we de corona regels daarbij niet uit het oog verliezen. 

Graag daarom toch ook uitdrukkelijk aandacht voor een dubbele veiligheidsboodschap: 

Ook al zou het ongelooflijk fijn zijn om met alle buren een praatje te maken, het coronavirus heeft ons nog stevig in de greep. Daarom dat de overheid strenge maatregelen heeft opgelegd. Een overzicht van de Covid-19 maatregelen vind je hier. Leef ze voor uw eigen en andermans veiligheid dan ook na. Blijf in je eigen sociale bubbel en zorg ervoor dat de veiligheidsmaatregelen worden opgevolgd zoals het respecteren van de minimum afstand en het dragen van mondmaskers als dat nodig is. VZW De Lei kan niet aansprakelijk gesteld worden voor gebeurlijke ongevallen of corona-overtredingen.

Wie kaarsjes zegt, zegt potentieel brandgevaar! Onder deze link zal je een aantal tips vinden hoe veilig kaarsen te plaatsen. ​​​​​​​